Transportfietsen

Verplaats u eenvoudig met tas van A naar B!

Een transportfiets is een stadsfiets die is voorzien van een rek voorop. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld makkelijk uw tas meenemen op de fiets zonder dat er gevaarlijke situaties ontstaan of dat uw tas beschadigt. Hierdoor is het een ideale fiets om mee te nemen naar uw werk of wanneer u boodschappen gaat doen. Bekijk ons ruime assortiment aan A-merk transportfietsen!

Onze topmerken

Enkel de beste merken voor u.

Transportfiets kopen

Wilt u een transportfiets kopen? Groeneveld heeft een ruim assortiment transportfietsen van diverse merken en in diverse soorten. Wanneer u een transportfiets gaat kopen zijn er echter wel een aantal zaken om rekening mee te houden. Op deze pagina vertellen we u meer over de volgende onderwerpen:

  • Transportfietsen voor dames
  • Transportfietsen voor heren
  • Transportfiets merken
  • Kenmerken transportfiets
  • Tweedehands transportfiets kopen
  • Ervaringen transportfiets
  • Een transportfiets van Groeneveld
  • Testrit transportfiets

Transportfietsen voor dames

Fietsen met een tas kan erg lastig zijn. De fiets komt bij iedere keer trappen tegen de trappers van de fiets of schaaft tegen het wiel aan. Hierdoor kunt u uit evenwicht worden gebracht of kan de tas beschadigd raken. Hierin biedt een transportfiets voor dames een ideale uitkomst. Door het rek voorop de transportfiets kunt u uw tas veilig van A naar B vervoeren!

Transportfietsen voor heren

Een transportfiets kan ook erg prettig zijn voor heren, ook al gebruiken mannen over het algemeen vaker een rugzak. Het kan in de hete zomermaanden namelijk fijn zijn om een rugzak kwijt te kunnen op het rek. Zo voorkomt u een zweetvlek op uw rug. Maar ook wanneer de rugzak zwaar is dan is het prettig om deze voorop uw fiets kwijt te kunnen. Een transportfiets is hierdoor ook zeker voor heren!

Transportfiets merken

Groeneveld biedt enkel transportfietsen aan van A-merken. Hierdoor kunt u er op vertrouwen dat u een fijn van goede kwaliteit koopt. Wij bieden transportfietsen aan van Gazelle, Koga, Sparta, Batavus en Dutch ID.

Transportfiets van Gazelle

Gazelle produceert al meer dan 100 jaar fietsen op Hollandse bodem. Gazelle streeft naar fietsen die licht, kwalitatief en comfortabel zijn. En dit ziet u ook terug in de transportfietsen van Gazelle!

Transportfietsen van Gazelle_Groeneveld

Transportfiets van Batavus

Batavus is ook al zo’n oude rot in het vak die al meer dan 100 jaar het Nederlandse landschap kleurt. Batavus produceert transportfietsen voor de veeleisende fietser. Hierdoor weet u dat u veel van deze fietsen mag verwachten!

Transportfiets van Sparta

Sparta heeft ook meer dan 100 jaar ervaring in het ontwikkelen van fietsen. Sparta streeft naar innovatieve fietsen en heeft dan ook verschillende nieuwe technologieën op haar naam staan. Zo ook op het gebied van transportfietsen. Sparta biedt elektrische transportfietsen met de nieuwste innovaties.

Kenmerken transportfiets

Het comfort van uw transportfiets wordt bepaald door de eigenschappen van uw transportfiets. Deze bepalen hoe prettig u erop rijdt, hoeveel weerstand u ervaart en hoeveel u mee kunt nemen.

Transportfiets versnellingen

De versnellingen van uw transportfiets bepalen de mogelijkheid om weerstand op te schalen of af te schalen. Rijdt u van een heuvel af dan kan het prettig zijn om juist wat meer weerstand te hebben. Maar wanneer u de heuvel juist oprijdt dan kan het prettig zijn om wat af te schalen op de weerstand. Het aantal versnellingen van uw fiets bepalen hoeveel vrijheid u hierin heeft. Wij bieden transportfietsen met 3 of 7 versnellingen.

Elektrische transportfiets

Versnellingen kunnen de weerstand nooit helemaal weghalen. Wanneer u zonder te veel moeite vlot op plek van bestemming aan wilt komen, dan is een elektrische transportfiets een mooie oplossing. De elektrische transportfiets voelt als een steuntje in de rug en geeft u net dat zetje wat u nodig heeft.

Framemaat transportfiets

Transportfietsen zijn er in verschillende vormen en maten. Wanneer u naar een fiets gaat kijken dan zijn er twee maten om rekening mee te houden: de framemaat en de wielmaat. De framemaat bepaalt hoe groot de fiets is. Welke framemaat het beste bij u past hangt af van uw lengte. In onderstaande tabel hebben we weergegeven welke framemaat het beste bij welke lengte past.

Uw lengte in cm Framemaat
149 tot 166 cm 46 cm
151 tot 168 cm 47 cm
154 tot 171 cm 48 cm
157 tot 174 cm 49 cm
159 tot 176 cm 50 cm
160 tot 177 cm 51 cm
162 tot 179 cm 52 cm
164 tot 182 cm 53 cm
166 tot 184 cm 54 cm
168 tot 186 cm 55 cm
171 tot 189 cm 56 cm
174 tot 192 cm 57 cm
176 tot 194 cm 58 cm
178 tot 196 cm 59 cm
180 tot 198 cm 60 cm
183 tot 202 cm 61 cm
185 tot 204 cm 62 cm
186 tot 206 cm 63 cm
188 tot 208 cm 64 cm
190 tot 210 cm 65 cm
192 tot 212 cm 66 cm

Wielmaat transportfiets

De andere maat waar u rekening mee moet houden is de wielmaat van de fiets. De wielmaat bepaalt namelijk of u met uw voeten bij de grond kunt of dat u juist met gebogen knieën zit. Ook de wielmaat is afhankelijk van uw lichaamslengte.

Lichaamslengte in cm Wielmaat
95 cm 12 inch
115 cm 20 inch
145 cm 26 inch
> 145 28 inch

Transportfiets met krat of mand

Wanneer u graag grotere tassen of losse spullen wilt meenemen op uw transportfiets dan kan het zijn dat een rek niet voldoende is. Een krat of een mand is dan een ideale uitkomst. Deze krat of mand kunt u makkelijk op het rek installeren. U kunt het rek ook verwijderen en een mand of krat vast op uw fiets plaatsen.

Tweedehands transportfiets kopen

Wanneer u graag een transportfiets wilt kopen maar de investering te groot vindt, dan kan een tweedehands transportfiets een goede oplossing zijn. Deze fiets is al gebruikt, maar functioneert nog prima. Hierdoor kunt u met een tweedehands transportfiets nog jaren vooruit!

Ervaringen transportfiets

Onze klanten geven ons gemiddeld een 8,8. Wij streven naar een zo goed mogelijke service door middel van persoonlijk en deskundig advies. En dat wordt blijkbaar gewaardeerd. Ook wanneer u al een transportfiets heeft gekocht staan wij graag voor u klaar voor het onderhoud aan uw transportfiets!

Een transportfiets van Groeneveld

Groeneveld heeft een ruim aanbod aan transportfietsen. Deze zijn enkel van A-merken waardoor u zeker bent van de kwaliteit van de fietsen. Daarnaast helpen we yu graag met het vinden van de juiste fiets voor u, zodat u nog jaren plezier heeft van uw fiets!

A-merk assortiment: Ons assortiment bestaat enkel uit top merken zodat u zeker kunt zijn van de kwaliteit van deze fietsen.

14 dagen retourtour: Mocht de fiets toch niet bevallen dan kunt u deze binnen 14 dagen retour sturen.

Transportfietsen_Groeneveld

Testrit transportfiets

Wilt u een testrit maken op onze transportfietsen? Wanneer u hem online besteld dan heeft u 14 dagen retourtijd, zodat u hem op uw gemak thuis uit kunt proberen. Wanneer u meerdere modellen wilt uit proberen of persoonlijk advies wilt, dan zien we u graag in onze winkel in Zwijndrecht!

Onze contactgegevens

Burgermeester Jansenlaan 12
3331 HN Zwijndrecht
Plan uw route
.
info@groeneveldfietsen.nl
078 612 53 02

Onze openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 09:00 – 18:00
Woensdag 09:00 – 18:00
Donderdag 09:00 – 18:00
Vrijdag 09:00 – 18:00
Zaterdag 09:00 – 17:00
Zondag Gesloten