Speed pedelecs

Snelheid van een auto, flexibiliteit van een fiets!

Een speed pedelec, ook wel een high speed e-bike genoemd, is een elektrische fiets die tot 45 km/h kan. Hierdoor kunt u in de stad ongeveer even hard als een auto, maar bent u meer wendbaar dan een auto. U kunt met gemak door nauwe straatjes, u heeft geen files en kunt uw fiets overal parkeren. Maar ook wanneer u lange afstanden gaat afleggen dan wordt het een stuk aantrekkelijker om de fiets te pakken. Daarom zijn wij fan van de speed pedelec!

Bekijk onze voorraad speed pedelecs
 • Deskundig en persoonlijk advies

 • Reparatie en onderhoud

 • Fietsverzekering 

 • Elke nieuwe fiets een servicepakket

Onze topmerken

Enkel de beste merken voor u.

Speed pedelec kopen

Wilt u een speed pedelec kopen? Groeneveld staat voor u klaar voor advies. Een speed pedelec is namelijk wel wat anders dan een normale elektrische fiets. Waar reguliere elektrische fietsen namelijk maar trapondersteuning tot 25 km/h bieden, biedt een speed pedelec trapondersteuning tot 45 km/h. Hierdoor gaat u een stuk sneller en zult u ook met meer zaken rekening moeten houden. Op deze pagina vertellen wij u meer over:

 •  Speed pedelecs voor dames en heren
 •  Merken speed pedelecs
 • Kenmerken
 • Eisen speed pedelec
 • Kosten speed pedelec
 • Tweedehands speed pedelec
 • Ervaringen speed pedelec
 • Een speed pedelec van Groeneveld
 • Testrit speed pedelec

Speed pedelecs voor dames en heren

Groeneveld biedt speed pedelecs aan voor dames en heren. De speed pedelecs voor heren zijn net zoals bij een normale herenfiets voorzien van de herkenbare stang. De speed pedelecs voor dames hebben deze stang niet. Zowel het model van vrouwen als voor mannen hebben een stijlvol design. Met een speed pedelec kunt u dus goed voor de dag komen!

Merken speed pedelecs

Wij bieden speed pedelecs aan van diverse merken. Zowel de gevestigde merken met meer dan 100 jaar ervaring, zoals Sparta, Gazelle en Batavus. Maar wij bieden ook speed pedelecs aan van meer nieuwe en innovatieve merken zoals Koga en Dutch ID.

Kenmerken

Wanneer u een speed pedelec gaat kopen dan zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Deze beïnvloeden het comfort dat u ervaart wanneer u aan het fietsen bent.

Snelheid speed pedelec

Zoals gezegd gaan de speed pedelecs die Groeneveld aanbiedt tot 45 km/h. Op onze speed pedelecs zit ook een begrenzing van 45 km/h. Al zouden ze bijvoorbeeld 50 km/h kunnen, worden ze begrensd tot 45 km/h om aan de wetgeving te voldoen. Wettelijk gezien mag een speed pedelec namelijk ook niet harder. Zo komt u ook niet in gevaarlijke situaties!

Motor speed pedelec

De motor van een speed pedelec kan zowel in het midden als in het achterwiel zitten. Wij bieden echter alleen speed pedelecs met een middenmotor aan. De speed pedelecs met een middenmotor kunnen ook veel beter klimmen.

Actieradius speed pedelec

De actieradius van een speed pedelec bepaalt hoe ver u met een opgeladen motor kunt fietsen. Dit ligt onder andere aan de capaciteit van de accu, maar ook aan externe invloeden zoals het weer, wegdicht, gewicht en de hoeveelheid ondersteuning.

Eisen speed pedelec

Omdat een speed pedelec een stuk harder kan dan een normale fiets, zijn er speciale regels waar een speed pedelec (en de berijder) aan moet voldoen.

 Helm: U bent verplicht om een helm te dragen op een speed pedelec.
Geel kenteken: Omdat u zo hard kunt is het verplicht dat uw speed pedelec, net zoals een bromfiets, is voorzien van een geel kenteken.
 Achteruitkijkspiegel: Omdat u met een speed pedelec op het bromfietspad of op de rijbaan moet rijden moet uw speed pedelec zijn voorzien van een achteruitkijkspiegel zodat u ziet wie er achter u rijdt.
 Reflector: Omdat u met een speed pedelec hoge snelheden kunt behalen is het belangrijk dat u goed zichtbaar bent. Daarom moet de speed pedelec zijn voorzien van een reflector aan de zijkant van de fiets.

Speed pedelec_Groeneveld

Kosten speed pedelec

Speed pedelecs kosten gemiddeld tussen de €3.700,- en €4.800,-. Vind u de investering te hoog? U kunt speed pedelecs bij ons ook per maand aflossen. Zo maken we het voor meer mensen mogelijk om een speed pedelec te rijden.

Tweedehands speed pedelec

Vind u een nieuwe speed pedelec te duur? Wij hebben ook tweedehands speed pedelecs. Deze speed pedelecs zijn al eerder gebruikt, maar wij hebben ervoor gezorgd dat ze zo goed als nieuw zijn. Zo kunt u ook met een tweedehands speed pedelec jaren vooruit.

Bekijk onze tweedehands speed pedelecs

Ervaringen speed pedelec

Wij vinden een goede service belangrijk en dat ziet u terug in de reacties van onze klanten. Van klanten krijgen we dan ook gemiddeld een 8,8 en daar zijn we erg blij mee. Wij helpen u namelijk graag in uw zoektocht naar een goede speed pedelec.

Een speed pedelec van Groeneveld

Groeneveld heeft een ruim assortiment speed pedelecs van diverse A-merken. Door de goede kwaliteit van deze fietsen heeft u er lang plezier van. En mocht u toch een keer ergens hulp bij nodig hebben dan helpen wij u graag met onderhoud!

5 jaar garantie: Doordat onze fietsen van hoge kwaliteit zijn bieden wij u 5 jaar garantie op uw fiets.

14 dagen bedenktijd: Wanneer u de fiets online bestelt dan heeft u nog 14 dagen om hem te retourneren als hij niet bevalt.

Speed pedelec kopen_Groeneveld

Testrit speed pedelec

Eerst een testrit maken op een speed pedelec voordat u hem koopt? Wanneer u een speed pedelec online besteld dan heeft u nog 14 dagen om hem te retourneren. In deze tijd kunt u dus een testrit maken. Wilt u er liever meerdere uitproberen of wilt u advies? Kom dan langs bij onze winkel in Zwijndrecht!

Onze contactgegevens

Burgermeester Jansenlaan 12
3331 HN Zwijndrecht
Plan uw route
.
info@groeneveldfietsen.nl
078 612 53 02

Onze openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 09:00 – 18:00
Woensdag 09:00 – 18:00
Donderdag 09:00 – 18:00
Vrijdag 09:00 – 18:00
Zaterdag 09:00 – 17:00
Zondag Gesloten